De Blackjack Spellen

Blackjack heeft door de tijd heen verschillende varianten gekregen die ieder van elkaar verschillen. Hieronder vind je de bekendste blackjack varianten.

Single deck blackjack

De meest eenvoudige vorm van blackjack. Aan de tafel is alleen plek voor een dealer en één speler. Single deck blackjack wordt ook maar gespeeld met één pak speelkaarten, dat zijn er dus 52. Verder zijn de spelregels hetzelfde zoals we die van het Europese blackjack kennen.

Blackjack switch

De naam zegt het al, switch betekent namelijk verwisselen. Het wisselen van kaarten tijdens het spelen van blackjack is normaal verboden, maar bij deze versie van het spel is dit juist de bedoeling. Je bent als speler namelijk toegestaan om de kaarten tussen twee handen te wisselen. Dit is natuurlijk super voordelig voor de speler, maar helaas zitten er wel een aantal addertjes onder het gras. Zo betekend 22 punten voor de dealer een gelijkspel, terwijl dit bij het normale blackjack verlies betekent.

Double exposure blackjack

Bij deze variant van blackjack liggen beide kaarten van de dealer met de waarde naar boven. Zo kun je dus als speler zien hoeveel punten de dealer heeft. Om natuurlijk het voordeel voor de speler niet té hoog te laten, zijn er nog een aantal regels aangepast. Zo krijg je bij een blackjack maar één keer uitbetaald in plaats van anderhalf. Daarnaast wint de dealer ook van jou bij gelijkspel en kun je jouw inzet inleveren.

6 in 1 blackjack

Deze variant van blackjack brengt extra veel spanning en avontuur met zich mee. Het werkt in principe hetzelfde als het normale blackjack, maar kun je er nu voor kiezen om met meerdere side bets te doen. Deze side bets werken net anders, zo kun je bijvoorbeeld winnen als je eerste twee kaarten hetzelfde zijn of als je eerste twee kaarten dezelfde kaartkleur hebben. 6 in 1 blackjack is dus extra spannend, een echte uitdaging!

Multihand blackjack

Er verandert niets aan de regels van het spel. Deze zijn namelijk exact hetzelfde als we gewend zijn bij het standaard blackjack. Maar zoals de naam het al zegt, speel je met meerdere handen tegelijk. Vaak liggen de minimum limieten dan ook iets lager dan bij het standaard blackjack.